Stukadoor in Utrecht voor iedere soort muur!

stukadoor in Utrecht

Stucwerk is er in verschillende vormen, maten, manieren, en materialen. Onze stukadoor in Utrecht heeft alle materialen klaar staan, stucwerk is heel verschillend maar tegelijk ook niet verschillend.

Wat doet een stukadoor in Utrecht precies?

Stucwerk is het aanleggen, repareren of verfraaien van een laagje op je muur, of plafond. Stucwerk is dus eigenlijk heel specifiek, er is niet veel verschil. Maar het verschil zit in de materialen, de muur, het plafond bijvoorbeeld. Wens je het op een speciale manier afgewerkt te hebben, of wens je gewoon een hele simpele laag aan te leggen.
De prijs van de stukadoor in Utrecht is dus heel verschillend. Iedere opdracht is anders, moet het bijvoorbeeld helemaal geschuurd worden? Of zitten er op diverse plekken gaatjes?

Wat kost een stukadoor in Utrecht?

De kosten van stucen, kan je ongeveer vergelijken met de kosten van schilderwerk. Wil je bijvoorbeeld een muur stucen, dan betaal je iets minder dan als je het plafond wil stucen. Dit komt door de intensiviteit dat het kost om constant boven het hoofd te werken.

Een erkende stukadoor rekent gemiddeld tussen de € 25,- en € 40,-. Daarnaast is bij het stucwerk, de middelen het duurst. Zoals bij schilderen kosten potten verf in principe niet heel veel. Door alle soorten middelen die gebruikt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld korrel gespoten pleisterwerk, of sierpleisterwerk met marmerkorrel.

Een badkamer stucen.

Een stukadoor in Utrecht inhuren om je badkamer te doen, heeft ook weer zijn eigen gemiddelde prijzen, qua middelen die nodig zijn. In vergelijking met bijvoorbeeld materialen die nodig zijn voor de woonkamer, is voor de badkamer ook weer een ander soort middel nodig. Het moet allemaal waterdicht zijn, en de verf, of stoffen die gebruikt worden moeten bestendig zijn tegen vocht, water, en de warmte dat de hele dag verwisseld.

stucwerk in Utrecht

We hebben wel een aantal bespaartips voor je!

Het stucwerk moet je natuurlijk overlaten aan de stukadoor in Utrecht, hiervoor moet je de juiste kennis en opleidingen gehad hebben. Maar je kunt bijvoorbeeld al wel de volgende dingen voorbereiden, om op de kosten te sparen.

Bespreek wat je zelf kan doen om het voor te bereiden – Bijvoorbeeld het opvullen van gaatjes, of het schuren van een bepaalde muur. Dit kost veel werkuren, deze kun je bijvoorbeeld op je eigen vrije dag of in het weekend alvast deels zelf doen.

Een grotere klus, in plaats van een enkele kamer – Het is slimmer om op het moment dat je het stucwerk laat doen, je niet voor een enkele kamer het werk laat doen. Probeer het te doen tijdens een verbouwing bijvoorbeeld. Want natuurlijk krijg je altijd korting bij een grotere klus, en worden te prijzen iets verlaagd per vierkante meter.
Is het plafond nodig? – Het duurste stucwerk in de woning is vaak het plafond, omdat deze zwaar is en constant in de lucht gewerkt moet worden. Maar in veel gevallen is het plafond niet nodig, en kun je deze gewoon laten zoals deze is, of zelf misschien met een verfroller eroverheen gaan.